Matematik

spørgsmål til trigonometriske funktioner

29. august 2020 af Nerd24 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er i tivl ift. spørgsmål d i opgaen 6.68 som er vedhæftet som Udklip.PNG.

Jeg tænker at de tidspunkter hvor vandstanden ændrer hurtigst er når den går fra:

middelafstand --> højstand-->middelafstand-->lavafstand-->middeladstand....

Jeg har regnet ud af det tager 3 timer for at vandafstand skifter "tilstand". Ud fra det kan jeg finde de tidspunkter hvor vandafstand ændrer sig hurtigst. Er det rigtigt eller forkert.?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2020 af peter lind

Differentier v(t) og sæt det lig 0. Løsningen til ligningen er der hvor vandstanden ændrer sig hurtigst


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2020 af ringstedLC

b. Vandstanden er højest/lavest i nulpunkterne for '(t):

\begin{align*} v'(t)=\biggl ( 3\cdot \sin\left ( \frac{\pi}{6}\,t \right )+5 \biggr )' &= 0 \\ t &=... \end{align*}

Det er til de tider, hvor ændringen er mindst, altså 0.

c. Vandstanden ændrer sig hurtigst eller mest i nulpunkterne for v ''(t):

\begin{align*} v''(t)=\left ( v' \right )' &= 0 \\ t &=... \end{align*}


Svar #4
29. august 2020 af Nerd24

Peter lind, jeg ved ikke hvordan man diffrentier funktioner. Kun du vis mig en tekst i studieportal om diffirential regning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2020 af StoreNord

Med Geogebra kan du få et overblik og en hurtig løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2020 af peter lind

se formel forme 137 side 24 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2020 af ringstedLC

#4: Du ved ikke, hvordan man differentierer funktioner. Jeg håber, at din lærer er klar over det.

Alternativ (ved brug af dine tanker i #0); ja, vandstanden ændrer sig hurtigst ved dens middelstand (og ikke middelafstand). Ændringshastigheden er lig hældningen af grafen og dens numeriske værdi er netop størst i skæringerne med middelværdien.

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: spørgsmål til trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.