Matematik

Differentiation af funktion

30. august 2020 af yase08 - Niveau: A-niveau

Hej, kan nogle hjælpe mig med at differentiere denne funktion? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

f(x) = 4·ex^2 + 2x -3

f´(x) =  ( 2x + 2) · 4·ex^2+ 2x -3


Svar #2
30. august 2020 af yase08


 

#1

f(x) = 4·ex^2 + 2x -3

f´(x) =  ( 2x + 2) · 4·ex^2+ 2x -3


Hvilken regneregel bruger du her? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

#2


 

#1

f(x) = 4·ex^2 + 2x -3

f´(x) =  ( 2x + 2) · 4·ex^2+ 2x -3


Hvilken regneregel bruger du her? 

                  Differentiation af sammensat funktion


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2020 af ringstedLC

#2: I flg. FS:

\begin{align*} f(x) &= 4\cdot e^{x^2+2x-3} \\ f(x) &= 4\cdot g\Bigl(h(x)\Bigr)\;,\;g(x)=e^x\;,\;h(x)=x^2+2x-3 \\ &\qquad\qquad\qquad\quad g'(x)=\;?\;\;\,,\;h'(x)=\;? \\ f'(x) &= 4\cdot \biggl(g\Bigl(h(x)\Bigr)\biggr)' \\ f'(x) &= 4\cdot g'\Bigl(h(x)\Bigr)\cdot h'(x) \end{align*}


Skriv et svar til: Differentiation af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.