Matematik

Øvelse( Den afledede funktion)

05. september 2020 af kemc - Niveau: A-niveau

Hej sidder og øver mig lidt i differentialregning, men har problemer med disse to 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2020 af ringstedLC

Opg. 1:

\begin{align*} h(x) &= \bigl(f\circ g\bigr)(x)=f\bigl(g(x)\bigr)\;,\;f(x)=x^5\;,\;g(x)=e^{3x}+e^{-4x} \\ h'(x) &= f'\bigl(g(x)\bigr)\cdot g'(x) \end{align*}

samme fremgangsmåde for opg. 2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2020 af Anders521

#0 Så du øver dig i at differentiere sammensatte funktioner. Start med at identificere, hvilken er den indre og ydre funktion og brug dernæst nr. (80) i din formelsamling.


Skriv et svar til: Øvelse( Den afledede funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.