Fysik

Fysik nemt b

07. september 2020 af jasmina9011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogle der kan hjælpe med med dette

Vedhæftet fil: 8978.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2020 af mathon

Hvori består det "svære" i det "nemme"?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \textup{Omr\aa de:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{A}&\textup{isen opvarmes}\\\\ \textup{B}&\textup{isen smelter}\\\\ \textup{C}&\textup{smeltevandet opvarmes}\\\\ \textup{D}&\textup{vandet fordamper} \end{array} \end{array}


Svar #4
07. september 2020 af jasmina9011 (Slettet)

Tak. Ved du hvilken energiform der omdannes fra og til når en faldskærm roligt transporterer en mand til jorden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2020 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Energiberegning p\aa \ omr\aa de:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{A}&E_{opv}=m_{is }\cdot\left ( 2.0\;\frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \Delta T\\\\ \textup{B}&E_{smelt}=m_{is}\cdot \left ( 334\; \frac{kJ}{kg} \right )\\\\ \textup{C}&E_{opv}=m_{vand}\cdot \left ( 4.186\;\frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( 100\;C \right )\\\\ \textup{D}&E_{fordamp} =m_{vand}\cdot \left ( 2460\;\frac{kJ}{kg} \right )\end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2020 af mathon

#4

              \small \begin{array}{lllll} \textup{omdannelse fra potentiel energi til kinetisk energi} \end{array}


Svar #7
07. september 2020 af jasmina9011 (Slettet)

Kan du hjælpe med dennne også

Vedhæftet fil:dreng.png

Svar #8
07. september 2020 af jasmina9011 (Slettet)

En cykelrytter cykler med hastigheden 29,1 km/h. Cykelrytteren og cyklen vejer i alt 71kg. Beregn den totale kinetiske energi. Husk korrekt enhed på resultatet. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2020 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll} v=29.1\;\frac{km}{h}=8.08333\;\frac{m}{s} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. september 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Total kinetisk energi:}&E_{kin}^{total}=\frac{1}{2}\cdot m_{total}\cdot v^2 \\\\ \textup{Enhed:}&kg\cdot\left ( \frac{m}{s} \right )^2=\frac{kg\cdot m^2}{s^2}=J \end{array}


Skriv et svar til: Fysik nemt b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.