Fysik

Beregn antallet af overlydsfly der skal til at forbruge et års produktion af petroleum.

08. september 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Jeg ved overhoved ikke hvilken formel der skal bruges i denne opgave. Kan jeg få formlerne?

Vedhæftet fil: formler der skal bruges.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2020 af mathon

Amerikansk eller britisk gal(lon)?


Svar #2
08. september 2020 af Amalie1234324

amerikans tror jeg nok


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} 1\textup{ amerikansk gallon }=3.78541\;L \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Br\ae ndstofforbrug pr \aa r:}&\left ( 5320\;\frac{gal}{h} \right )\cdot \left ( 14\;\frac{h}{d\o gn} \right )\cdot \left (3.78541\;\frac{L}{gal} \right )=281\,937\; \frac{L}{d\o gn}=281\,937\; \frac{L}{0.002738\;\textup{\aa r}}=\\\\ &\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad\qquad \; \; \; \; \; 1.02972\cdot 10^8\;\frac{L}{\textup{\aa r}}\\\\ \textup{br\ae ndstofmasse pr \aa r:} &\left ( 1.02972\cdot 10^8\; \frac{L}{\textup{\aa r}} \right )\cdot \left ( 0.965\; \frac{kg}{L} \right )=9.9368\cdot 10^7\;\frac{kg}{\textup{\aa r}}=9.9368\cdot 10^4\;\frac{ton}{\textup{\aa r}}\\\\ \textup{antal fly pr \aa rsproduktion:}&\frac{4.02\cdot 10^9\;\frac{ton}{\textup{\aa r}}}{9.9368\cdot 10^4\;\frac{ton}{\textup{\aa r}\cdot fly}}=42\,267\;f\! ly \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

1 fly bruger( 5320 · 14 · 365 · 3.79 · .965) ton petroleum / år = 99425.8 ton

Verdensproduktionen er (4.02 · 109 ) / 7 = 574285744,3 ton petroleum

Antal fly er 574285744,3 / 99425,3 = 5776 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

#5

\small \begin{array}{lllll} \textup{Br\ae ndstofforbrug pr \aa r:}&\left ( 5320\;\frac{gal}{h} \right )\cdot \left ( 14\;\frac{h}{d\o gn} \right )\cdot \left (3.78541\;\frac{L}{gal} \right )=281\,937\; \frac{L}{d\o gn}=281\,937\; \frac{L}{0.002738\;\textup{\aa r}}=\\\\ &\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad\qquad \; \; \; \; \; 1.02972\cdot 10^8\;\frac{L}{\textup{\aa r}}\\\\ \textup{br\ae ndstofmasse pr \aa r:} &\left ( 1.02972\cdot 10^8\; \frac{L}{\textup{\aa r}} \right )\cdot \left ( 0.965\; \frac{kg}{L} \right )=9.9368\cdot 10^7\;\frac{kg}{\textup{\aa r}}=9.9368\cdot 10^4\;\frac{ton}{\textup{\aa r}}\\\\ \textup{antal fly pr \aa rsproduktion:}&\frac{4.02\cdot 10^9\;\frac{ton}{\textup{\aa r}}}{9.9368\cdot 10^4\;\frac{ton}{\textup{\aa r}\cdot fly}}=42\,267\;f\! ly \end{array}

                Du glemte at dividere med 7 i sidste linje . 7 ton råolie giver 1 ton petroleum


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Br\ae ndstofforbrug pr \aa r:}&\left ( 5320\;\frac{gal}{h} \right )\cdot \left ( 14\;\frac{h}{d\o gn} \right )\cdot \left (3.78541\;\frac{L}{gal} \right )=281\,937\; \frac{L}{d\o gn}=281\,937\; \frac{L}{0.002738\;\textup{\aa r}}=\\\\ &\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad\qquad \; \; \; \; \; 1.02972\cdot 10^8\;\frac{L}{\textup{\aa r}}\\\\ \textup{br\ae ndstofmasse pr \aa r:} &\left ( 1.02972\cdot 10^8\; \frac{L}{\textup{\aa r}} \right )\cdot \left ( 0.965\; \frac{kg}{L} \right )=9.9368\cdot 10^7\;\frac{kg}{\textup{\aa r}}=9.9368\cdot 10^4\;\frac{ton}{\textup{\aa r}}\\\\ \textup{antal fly pr \aa rsproduktion }\\ \textup{af petroleum:}&\frac{\frac{4.02\cdot 10^9\;\frac{ton}{\textup{\aa r}}}{7}}{9.9368\cdot 10^4\;\frac{ton}{\textup{\aa r}\cdot fly}}=6\,038\;f\! ly \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2020 af mathon

TAK  \small \small \textup{{\color{Blue} For\aa r2020}}


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

#9

TAK  \small \small \textup{{\color{Blue} For\aa r2020}}

                Tak selv , men dit resultat er stadigvæk ikke rigtigt, tjek lige din udregning, 6038 fly er

               for lidt


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{Br\ae ndstofforbrug pr \aa r:}&\left ( 5320\;\frac{gal}{h} \right )\cdot \left ( 14\;\frac{h}{d\o gn} \right )\cdot \left (3.78541\;\frac{L}{gal} \right )=281\,937\; \frac{L}{d\o gn}=281\,937\; \frac{L}{0.002738\;\textup{\aa r}}=\\\\ &\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad\qquad \; \; \; \; \; 1.02972\cdot 10^8\;\frac{L}{\textup{\aa r}}\\\\ \textup{br\ae ndstofmasse pr \aa r:} &\left ( 1.02972\cdot 10^8\; \frac{L}{\textup{\aa r}} \right )\cdot \left ( 0.965\; \frac{kg}{L} \right )=9.9368\cdot 10^7\;\frac{kg}{\textup{\aa r}}=9.9368\cdot 10^4\;\frac{ton}{\textup{\aa r}}\\\\ \textup{antal fly pr \aa rsproduktion }\\ \textup{af petroleum:}&\left \lfloor \frac{\frac{4.02\cdot 10^9\;\frac{ton}{\textup{\aa r}}}{7}}{9.9368\cdot 10^4\;\frac{ton}{\textup{\aa r}\cdot fly}} \right \rfloor=5\,779\;f\! ly \end{array}


Svar #12
08. september 2020 af Amalie1234324

#11

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{Br\ae ndstofforbrug pr \aa r:}&\left ( 5320\;\frac{gal}{h} \right )\cdot \left ( 14\;\frac{h}{d\o gn} \right )\cdot \left (3.78541\;\frac{L}{gal} \right )=281\,937\; \frac{L}{d\o gn}=281\,937\; \frac{L}{0.002738\;\textup{\aa r}}=\\\\ &\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad\qquad \; \; \; \; \; 1.02972\cdot 10^8\;\frac{L}{\textup{\aa r}}\\\\ \textup{br\ae ndstofmasse pr \aa r:} &\left ( 1.02972\cdot 10^8\; \frac{L}{\textup{\aa r}} \right )\cdot \left ( 0.965\; \frac{kg}{L} \right )=9.9368\cdot 10^7\;\frac{kg}{\textup{\aa r}}=9.9368\cdot 10^4\;\frac{ton}{\textup{\aa r}}\\\\ \textup{antal fly pr \aa rsproduktion }\\ \textup{af petroleum:}&\left \lfloor \frac{\frac{4.02\cdot 10^9\;\frac{ton}{\textup{\aa r}}}{7}}{9.9368\cdot 10^4\;\frac{ton}{\textup{\aa r}\cdot fly}} \right \rfloor=5\,779\;f\! ly \end{array}

Hvorfor har du divideret med 0,002738 når du skal omregne 281937 l/døgn til L/år.. Hvor kommer tallet  0,002738  fra?


Svar #13
08. september 2020 af Amalie1234324

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. september 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} 1\textup{ \aa r}=365.242\;\textup{d\o gn}\\\\ 1\textup{ d\o gn}=\frac{1}{365.242}\; \textup{\aa r}=0.002738\;\textup{ \aa r} \end{array}


Skriv et svar til: Beregn antallet af overlydsfly der skal til at forbruge et års produktion af petroleum.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.