Matematik

funktioner

08. september 2020 af carolinesvanee - Niveau: C-niveau

Hej er der en som kan hjælpe mig med opgave 1? jeg har fuldstænding glemt hvad man gør

Vedhæftet fil: Mat aflevering 2 (2).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2020 af Anders521

Ka' du mon indsætte et billede af din opgave?


Svar #2
08. september 2020 af carolinesvanee

yes her


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2020 af Anders521

#0 Denne er en gammel eksamensopgave.                                                                                                              a) De givne variable er x = antal timer og y = manglende antal læste sider efter x timer.  Som start er der 300 ulæste sider (x = 0 og y = 300). Efter x=1 time er der y = 280 ulæste sider tilbage, idet Marius læser 20 sider pr. time. Der er altså tale om en model på formen y = ax +b. Så svaret må derfor være y = -20x + 300.             b) Til denne delopgave skal du løse ligningen y = 140 mht. x 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2020 af mathon

      \small \begin{array}{llll}a)\\& f(x)=-20x+300&f(x)\textup{ er antal ikke l\ae ste sider}&x\textup{ er antal l\ae ste timer} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2020 af mathon

      \small \small \begin{array}{llll}b)\\& 140=-20x+300\\\\ &20x=300-140\\\\& x=\frac{300-140}{20}=15-7=8 \end{array}


Svar #7
08. september 2020 af carolinesvanee

OKay tak vil prøve at løse den


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.