Matematik

Trekantens areal

10. september 2020 af Skuls - Niveau: A-niveau
Nogle som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2020 af StoreNord

Nederst har du to ensvinklede trekanter.
I sådanne er ensliggende stykker proportionale.

Og du kan jo nok se, at siderne i den lille trekant er 1/3 af dem i den store.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2020 af PeterValberg

Okay, havde overset noget i opgaveteksten :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2020 af PeterValberg

I forlængelse af #1

T_{\text{lille gr\o n trekant}}=\frac12\cdot 4\cdot\left(8\cdot\frac{4}{12} \right )=\, ....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2020 af mathon

eller
         \small \small \begin{array}{lllll} \textup{For ensvinklede}\\ \textup{trekanter:}\\& \begin{array}{lllll}\textup{N\aa r det line\ae re forhold er }1:3\\ \textup{er arealforholdet }1:9\\\\ T_{lille}=\frac{1}{9}\cdot T_{stor}\\\\ T_{lille}=\frac{1}{9}\cdot\left ( \frac{1}{2}\cdot 8\cdot 12 \right )=\frac{1}{9}\cdot 48=\frac{\cancel{3}\cdot 16}{\cancel{3}\cdot 3}\cdot =\frac{16}{3}=5\frac{1}{3} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Trekantens areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.