Fysik

beregn massestrøm

12. september 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave. Jeg har forsøgt at omregne densiteten til g/lbm, så den får samme enhed som volumenstrømmen der er på 700 lbm/h. Men tallene 700 g/lbm * 1,89 g/lbm=1329 g/h

Giver det mening at massestrømmen er på 1329

Vedhæftet fil: hjælp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2020 af ringstedLC

Man kan ikke omregne noget til g/lbm, da begge er enheder for masse.

Jeg går udfra, at det stadig handler om:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1973165 og delvist: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1973839

Hvis det er tilfældet, bør du blive i den oprindelige tråd og spørge der. Indrømmet; det gør du så også, endda rigtig meget, men jeg håber, at det blev forklaret i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1973436#1973524

Selve opgaven: "... a stream flowing (≈ massestrøm), at a rate of 700 lb/h." giver dig altså massestrømmen i "imp. units".

\begin{align*} \text{Massestr\o m} &= \frac{\text{Masse}}{\text{tid}} \\ \text{Massestr\o m}_{\text{\,imp.\,units}} &= \frac{\text{lb}}{\text{h}} \;\left ( \frac{\text{pound}}{\text{hour}} \right )\;,\;\text{lb}\approx \text{lb}_{\text{m}} \\ &= 700\,\frac{\text{lb}}{\text{h}}=700\cdot\frac{0.4536}{3600}\,\frac{\text{kg}}{\text{s}} \end{align*}

Der skal laves et estimat af masse-/volumenstrøm af hver af de to væsker i "imp. units", idet der oplyses, at blandingen har densiteteten ρ = 0.850 g/mL Afhængigt af enheder i Table B.1 må du omregne før eller siden fra SI til imp.:

\begin{align*} \text{Densistet}=\rho &= \frac{\text{Masse}}{\text{Vol.}} \\ \text{Masse} &= \rho\cdot \text{Vol.} \\ \text{Vol.} &= \frac{\text{Masse}}{\rho} \\ \text{Vol.-str\o m} &= \frac{\text{Vol.}}{\text{tid}} \end{align*}


Svar #2
13. september 2020 af Amalie1234324

specfik gravitet er for benzen på 0,87 grader og for hezane 0,659 grader


Svar #3
13. september 2020 af Amalie1234324

#1

Man kan ikke omregne noget til g/lbm, da begge er enheder for masse.

Jeg går udfra, at det stadig handler om:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1973165 og delvist: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1973839

Hvis det er tilfældet, bør du blive i den oprindelige tråd og spørge der. Indrømmet; det gør du så også, endda rigtig meget, men jeg håber, at det blev forklaret i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1973436#1973524

Selve opgaven: "... a stream flowing (≈ massestrøm), at a rate of 700 lb/h." giver dig altså massestrømmen i "imp. units".

\begin{align*} \text{Massestr\o m} &= \frac{\text{Masse}}{\text{tid}} \\ \text{Massestr\o m}_{\text{\,imp.\,units}} &= \frac{\text{lb}}{\text{h}} \;\left ( \frac{\text{pound}}{\text{hour}} \right )\;,\;\text{lb}\approx \text{lb}_{\text{m}} \\ &= 700\,\frac{\text{lb}}{\text{h}}=700\cdot\frac{0.4536}{3600}\,\frac{\text{kg}}{\text{s}} \end{align*}

Der skal laves et estimat af masse-/volumenstrøm af hver af de to væsker i "imp. units", idet der oplyses, at blandingen har densiteteten ρ = 0.850 g/mL Afhængigt af enheder i Table B.1 må du omregne før eller siden fra SI til imp.:

\begin{align*} \text{Densistet}=\rho &= \frac{\text{Masse}}{\text{Vol.}} \\ \text{Masse} &= \rho\cdot \text{Vol.} \\ \text{Vol.} &= \frac{\text{Masse}}{\rho} \\ \text{Vol.-str\o m} &= \frac{\text{Vol.}}{\text{tid}} \end{align*}

Hvordan kommer de specifikke gravitet på banenen i opgaven. Hvad skal de bruges til? Skal de bruges til at beregne P for begge stoffer?


Svar #4
13. september 2020 af Amalie1234324

Jeg kender massen total på 0,088 kg, massestrøm=0,0880 kg/s, den totale densitet= 0,850 g/mL, og de specfikke gravitet for de to grundstoffer.  Hvad gør jeg?

Og jeg forstår ikke når du skriver "Afhængigt af enheder i Table B.1 må du omregne før eller siden fra SI til imp.:"


Svar #5
13. september 2020 af Amalie1234324

Jeg har fundet ud af det tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2020 af ringstedLC

#4:

1. Der står ikke noget om massen i det vedhæftede. Og mig bekendt er de to stoffer ikke grundstoffer.

2. Der menes, om enhederne i tabellen er i SI-enheder el. "imp. units".

#5: Glimrende!


Skriv et svar til: beregn massestrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.