Matematik

cirkel

04. oktober 2020 af maria2016 - Niveau: A-niveau

Hej håber der er nogle som kan hjælpe med disse opgaver? 

Det ville være dejligt , hvis i kunne skrive en forklaring på opgave alså hvordan man skal løse den, da jeg ikke ved hvordan man løse dem. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2020 af ringstedLC

Arealet mellem en graf og x-aksen er den numeriske (absolutte) værdi af integralet af grafens funktion.

\begin{align*} F(0) &= 0\;,\;G(0)=0 \\ F(2) &= 66\;,\;G(2)=62 \\ A_M &=\left | F(2) \right |+\;\left | G(2) \right |\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2020 af StoreNord

Hvis du har lært at integrere en funktion f, ved du at du skal subtrahere F(0) fra F(2) for at finde arealet af f(x) over x-aksen.
Denne opgave er drilsk ved, at disse tal er oplyst. Du behøver derfor ikke selv at spekulere på at integrere en funktion, du iøvrigt slet ikke kender.
Opgaven er altså usædvanligt let, hvis man da overhovedet ved lidt om hovedtrækkene i processen.


Svar #3
04. oktober 2020 af maria2016

Nårhh ej super nu forstår jeg det, men er G(2) = -62 


Svar #4
04. oktober 2020 af maria2016

Har lige også et andet opgave so jeg har svært ved, da jeg ikke ved hvordan man skal beregne a,b og c. Håber i kan igen forklarer, hvordan man løser opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2020 af ringstedLC

#1 Rettelse som svar på #3:

G(2)=-62\Rightarrow \left | G(2) \right |=62


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2020 af ringstedLC

#4:

\begin{align*} c &= P_y=2\;,\;f\bigl(P_x\bigr)=c \\ T=\left ( 1,5 \right ) &= \left ( \frac{-b}{2a}\,,\frac{-d}{4a} \right ) \\ 1 &= \frac{-b}{2a}\Rightarrow b=-2a \\ 5 &= \frac{-\bigl(b^2-4ac\bigr)}{4a} \\ &= \frac{-\bigl((-2a)^2-4a\cdot 2\bigr)}{4a}=\frac{-\bigl(\cancel{4a^2}-\cancel{8a}\bigr)}{\cancel{4a}} \\ 5&= 2-a\Rightarrow a=-3\Rightarrow b=-2\cdot (-3)=6 \end{align*}

Med differentiering:

\begin{align*} c &= P_y=2\;,\;f\bigl(P_x\bigr)=c \\ f'(x)=2ax+b&\Rightarrow f'(0)=b=6=\text{h\ae ldning af tangent i }P \\ f'(T_x)=0=f'(1) &= 2a\cdot 1+6 \\ a &= -3 \end{align*}

NB. Ny opgave, - ny tråd, tak!


Svar #7
04. oktober 2020 af maria2016

Nårhh super takk 


Skriv et svar til: cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.