Matematik

diskriminant og rødder

07. oktober 2020 af carolinesvanee - Niveau: B-niveau

Hej jeg mangler virkelig hjælp til følgende opgave:

Hvilket c skal vi bruge hvis vi vil have 2 løsninger:

jeg ved godt jeg skla bruge formlen for d, men hvis jeg sætter 2 ind på d's plads får jeg et tal man ikke kan dividerer med. 

Det her er funktionen:

f(x) = 2x^2 + 4x + c


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2020 af Mathias7878

Du skal løse

\small d = b^2-4ac = 4^2-4 \cdot 2 \cdot c > 0

da to løsninger kræver, at d>0.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2020 af peter lind

Hvad er det for noget sludder. b=4 og du kan altid dividere med et tal bortset fra 0


Svar #3
07. oktober 2020 af carolinesvanee

så prøv at løs den selv og se om du får et pænt tal Peter


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2020 af Mathias7878

\small d = b^2-4ac = 4^2-4 \cdot 2 \cdot c > 0 \Leftrightarrow 4^2 > 8\cdot c \Leftrightarrow c <2

Dvs. c < 2 medfører, at andengradsligningen har to løsninger. 

- - -

 

 


Svar #5
07. oktober 2020 af carolinesvanee

okay mange tak for hjælpen Mathias


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2020 af Mathias7878

Du er med på, hvad der foregår i mine udregninger? 

- - -

 

 


Skriv et svar til: diskriminant og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.