Fysik

Beregn strømstyrke og tiden

08. oktober 2020 af Krollo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er igang med en fysikopgave (vedhæftet), hvor jeg er kommet frem til et svar m. udregning i delopgave b). Er facit rigtigt?

Jeg kan desuden ikke finde ud af opgave a).

Tak på forhånd, håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} a)\\& \begin{array}{llllll} \textup{Str\o mstyrken:}&I=\frac{Q}{t}=\frac{1.31\cdot 10^{14}\cdot \left ( 1.60218\cdot 10^{-19}\;C \right )}{1\;s}=2.10\cdot 10^{-5}\;A \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2020 af mathon

Hvor lang tid skal bestrålingen med \small ^{111}\textup{In} vare før  \small ^{111}\textup{In}-aktiviteten er 7.0 GBq?

\small \small \begin{array}{lllll}b)\\&& A=A_0\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}=\left ( 7.45\;GBq \right ) \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{2.8049}}\quad \textup{n\aa r tiden m\aa les i d\o gn}\\\\&\textup{tiden:}\\&&7.0\;GBq=\left ( 7.45\;GBq \right ) \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{2.8049}}\\\\&& \frac{7.0}{7.45}= \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{2.8049}}\\\\&& \log\left (\frac{7.0}{7.45} \right )=\log\left ( \frac{1}{2 } \right )\cdot\frac{t}{2.8049}\\\\&& t=\frac{\log\left (\frac{7.0}{7.45} \right )}{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot 2.8049=0.25212\;d\o gn=6.05\; time \end{array}


Skriv et svar til: Beregn strømstyrke og tiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.