Matematik

Bestem a værdien så ligningen har præcis en løsning?

11. oktober 2020 af AndersCA - Niveau: A-niveau

Hej 
er der nogen som vil komme med en gennemgang samt svar til dette.
ligningen lyder således: ax^2+12x+9=0
Ved det enten skal være
a=1
a=4
a=5
a=3,5
a=6


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2020 af Mathias7878

Der er netop én løsning til en andengradsligning, når

\small d = b^2-4ac = 12^2 - 4 \cdot a \cdot 9 = 0

Løs denne ligning mht. a. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2020 af StoreNord

Sådan noget troede jeg man lærte i 1. g.


Skriv et svar til: Bestem a værdien så ligningen har præcis en løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.