Matematik

Kontinuert Funktion

17. oktober 2020 af Cudex - Niveau: Universitet/Videregående

Definer h: R2 \ {(0,0)} --> R ved

h(x,y)= (cos(x)-cos(y)) / 5(x2+y2)

Bestem   H(x) := lim y->0 h(x,y), x∈R
for alle x∈R(også x=0).


Er H en kontinuert funktion af x?

Hvad siger dette om mulighederne for at vælge en værdi c=h(0,0) sådan at h bliver kontinuert i hele R?


Svar #1
17. oktober 2020 af Cudex

Hvordan skal denne opgave løses?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2020 af Anders521

#1 Du skal nok starte med at undersøge om H er kontinuert. Her skal så du finde ud af om grænseværdien for h findes, dvs.                                                                                                                                                                                                           lim(x,y) →(0,0) [cos(x) - cos(y)] / 5·(x2 + y2) = ???


Skriv et svar til: Kontinuert Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.