Fysik

Beregn massen af den is, der er tilført vandet

20. oktober 2020 af ddtk - Niveau: B-niveau

Et flamingobæger indeholder vand med massen 0.18 kg og temperaturen 20 ºC 
En isklump med temperaturen 0 ºC nedsænkes i vandet. 
Når alt is er smeltet måle fællestemperaturen af vandet i bægeret til 8,0 ºC 

Q=0 \Rightarrow Q= (m*c)\Delta t\Leftrightarrow m=c*\Delta t
Jeg syntes dette virker forkert da isklumpen så er på 50kg 
Hvad gør jeg forkert her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Gram is der er tilført 

2,1 · x + 334 · x + 4,18 x · 8 = 180 · 4,18x · 12

369,54 x = 9028,8

            x = 24.433 gram is

 2.1 er specifikke varmekapacitet for is ved 0º C  J / gram / grad Cº

 4.18 er specifikke varmekapacitet for vand J / gram / grad Cº 

334 smeltevarme for is 0 º C  J / gram

8 = opvarmning fra 0º til 8º

12 = nedkøling fra 20º til 8º

180 = gram vand

x = gram is


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2020 af mathon

     \small \begin{array}{llllll} \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \textbf{Energimodtagelse}&=&\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \textbf{Energiafgivelse}\\\\ \underset{\begin{array}{lll}\textup{ smeltning}\\\textup{\; \; af is}\end{array}}{{\underbrace{m\cdot \left ( 334\;\frac{kJ}{kg} \right )}}}+\underset{\begin{array}{lll}\textup{opvarmning}\\ \textup{af smeltevand} \end{array}}{\underbrace{m\cdot \left ( 4.186\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( 8\;K \right )}} &=&\underset{\begin{array}{lll}\textup{afk\o ling af vand i termob\ae geret} \end{array}}{\underbrace{(0.18\;kg)\cdot \left ( 4.186\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot ((20-8)\;K)}}\\\\\ \begin{array}{rll} m\cdot \left ( 334\;\frac{kJ}{kg}+33.488\;\frac{kJ}{kg} \right )&=&9.03528\;kJ\\\\ m&=&\frac{9.03528\;kJ}{367.488\;\frac{kJ}{kg}}=0.02459\;kg\\\\ m&=&24.59\;g\textup{ is} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

#1

Gram is der er tilført 

2,1 · x + 334 · x + 4,18 x · 8 = 180 · 4,18x · 12

369,54 x = 9028,8

            x = 24.433 gram is

 2.1 er specifikke varmekapacitet for is ved 0º C  J / gram / grad Cº

 4.18 er specifikke varmekapacitet for vand J / gram / grad Cº 

334 smeltevarme for is 0 º C  J / gram

8 = opvarmning fra 0º til 8º

12 = nedkøling fra 20º til 8º

180 = gram vand

x = gram is

#1 rettelse linje 2,  fjernet x på højre side af lighedstegnet

Gram is der er tilført 

2,1 · x + 334 · x + 4,18 x · 8 = 180 · 4,18 · 12

369,54 x = 9028,8

            x = 24.433 gram is

 2.1 er specifikke varmekapacitet for is ved 0º C  J / gram / grad Cº

 4.18 er specifikke varmekapacitet for vand J / gram / grad Cº 

334 smeltevarme for is 0 º C  J / gram

8 = opvarmning fra 0º til 8º

12 = nedkøling fra 20º til 8º

180 = gram vand

x = gram is


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 0

Se bort fra svar #1 og # 3

Det er # 2 , der er den korrekte beregningsmetode


Skriv et svar til: Beregn massen af den is, der er tilført vandet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.