Matematik

Bestem afstanden fra punkt til linje

21. oktober 2020 af mutti227 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. Jeg har en opgave, jeg er gået i stå med. Den lyder altså 

I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt P(5,4) og en linje l med ligningen 

x - y + 2 = 0

Bestem afstanden fra punktet P til linjen l? 

Jeg skal jo her benytte mig af distanceformlen. Hvis jeg skal indsætte værdierne i distanceformlen bliver det så følgende 

(x*5+y-4)/kvadratrod x^2+1

Er det, det og evt hvad skal jeg gøre herfra? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2020 af mathon

                    \begin{array}{llll} \textup{dist}\left ( l,P(5,4) \right )=\frac{\left | 5-4+2 \right |}{\sqrt{1^2+(-1)^2}} \end{array}


Svar #2
21. oktober 2020 af mutti227 (Slettet)

@mathon hvor får du (-1)^2 fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2020 af mathon

Bestem afstanden fra punktet P(5,4) til linjen l: 1x + (-1)y + 2 = 0 

                    \begin{array}{llll} \textup{dist}\left ( l,P(5,4) \right )=\frac{\left | 1\cdot 5+(-1)\cdot 4+2 \right |}{\sqrt{1^2+(-1)^2}} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem afstanden fra punkt til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.