Matematik

Bestem skæringspunktet mellem linjerne l og m?

22. oktober 2020 af mattersen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. Jeg har en opgave der lyder følgende. 

I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt P(5,4) og en linje l med ligningen 
x - y + 2 = 0

En anden linje m er givet ved parameterfremstillingen 
(x,y)=(1,1)+t*(3.1), t \epsilon R

Bestem skæringspunktet mellem linjerne l og m?

Hvordan løser man denne opgave, er gået helt i stå med den. Håber nogen kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2020 af janhaa

y = x + 2

x = u

y = u + 2

så:

u = 1+3t

u+2 = 1+t

2 equations with 2 unknown

t = -1 and u = -2, thus:

x= -1 and y=1

x = -2 and y = 0


Skriv et svar til: Bestem skæringspunktet mellem linjerne l og m?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.