Matematik

Det dobbelte af et tal er 42 større end det halve af tallet

29. oktober 2020 af BBQsmag (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det dobbelte af et tal er 42 større end det halve af tallet

jeg har virkelig ingen idea hvad det betyder og hvis nogen bare kan give svaret og en forklaring ville det hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2020 af janhaa

#0

Det dobbelte af et tal er 42 større end det halve af tallet

jeg har virkelig ingen idea hvad det betyder og hvis nogen bare kan give svaret og en forklaring ville det hjælpe

2x = 42 + x/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2020 af mathon

                         \small \begin{array}{c|c} \textbf{tal}&\textbf{dobbelte tal}\\\hline\\ x&2x=\frac{1}{2}x+42\\\\\hline \end{array}

                                   \small \begin{array}{llllll} 2x=\frac{1}{2}x+42\\\\ 4x=x+84\\\\ 3x=84\\\\ x=\frac{84}{3}=\frac{60}{3}+\frac{24}{3}=20+8=28 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2020 af mathon

                         \small \small \begin{array}{c|c} \textbf{tal}&\textbf{dobbelte tal}\\\hline\\ 28&2\cdot 28=\frac{1}{2}\cdot 28+42\\\\\hline \end{array}


Skriv et svar til: Det dobbelte af et tal er 42 større end det halve af tallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.