Matematik

Opgave i diskret matematik

03. november 2020 af SirBergien - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan løser man denne opgave, Z betegner de hele tal:


Z/50, hvad er [103]*([257+[-40])


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2020 af mathon

            \small \textup{mod}(22351,50)=1


Svar #2
03. november 2020 af SirBergien

Hvad hedder dette emne overhovedet, hvis jeg nu vil søge på det? hvad betyder mod?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2020 af mathon

modulodivision


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. november 2020 af AskTheAfghan

Du kan gøre det på følgende måde: Der observeres, at, i Z/50,

     103 = 2·50 + 3,            så [103] = [3],

     257 = 5·50 + 7,            så [257] = [7],

     -40 = -1·50 + 10,         så [-40] = [10].

Derved fås, i Z/50,

     [103]·([257] + [-40]) = [3]·([7] + [10]) = [3]·[17] = [51] = [1].


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2021 af janhaa

#2

Hvad hedder dette emne overhovedet, hvis jeg nu vil søge på det? hvad betyder mod?

number theory, 

tall-teori


Svar #6
09. marts 2021 af SirBergien

#5
#2

Hvad hedder dette emne overhovedet, hvis jeg nu vil søge på det? hvad betyder mod?

number theory, 

tall-teori

hvad


Skriv et svar til: Opgave i diskret matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.