Matematik

Et polynomium f er givet ved forskriften f(x)=x^(6)-5x^(3)+4

05. november 2020 af nick132a - Niveau: B-niveau

Et polynomium f er givet ved forskriften f(x)=x^(6)-5x^(3)+4

Bestem monotoniforholdene for f

Nogen der kan regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2020 af janhaa

se på:

f'(x)=6x^5-15x^2=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2020 af janhaa

og:

f ' (x) < 0 og f ' (x) > 0

og evt:

f ''(x) = 0


Svar #3
05. november 2020 af nick132a

Der er jeg desvære lost. Forstår ikke så meget af differentionsregning.

Men tak ellers 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2020 af janhaa

#1

se på:

f'(x)=6x^5-15x^2=0


3x^2(2x^3-5)=0\\ x=0\\ x=2,5^{0,333}\\ \\min:f(2,5^{0,333})=-9/4


Skriv et svar til: Et polynomium f er givet ved forskriften f(x)=x^(6)-5x^(3)+4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.