Matematik

reducer udtryk med samme opløftet x

11. november 2020 af matiashaabet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducere følgende brøk:

24 * x^5 / 8 * x^3

Jeg vil gange det hele med 3, så der står

72 * x^15 / 24 * x^15

og så reducere ved at dividere tallene med 24 og potenserne divideres med 15

3 * x / 1 * x

er dette rette fremgangsmåde? og kan jeg helt fjerne x'erne så der bare står 3 / 1 ?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllllll}\textup{Svaret p\aa \ sp\o rgsm\aa lene}\\\textup{er nej.} \\ \\&\frac{24\cdot x^5}{8\cdot x^3}=\frac{3\cdot \cancel{8}\cdot x^2\cdot \cancel{x^3}}{\cancel{8}\cdot \cancel{x^3}}=3x^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2020 af AMelev

Ideen med at forkorte er god, men hvorfor i alverden vil du forlænge med 3, før du forkorterter?
Du skal bruge potensregnereglerne. xn - m = xn / xm.


Skriv et svar til: reducer udtryk med samme opløftet x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.