Matematik

Bestem ligning for snitfunktionen

15. november 2020 af hjrac - Niveau: A-niveau

Hej, 
Nogen der vil hjælpe med denne?
På forhånd tak

En funktion f er givet ved f (x, y) = xy + 2y + e^(x2−y2) 

a) Bestem en ligning for snitfunktionen med xz-planen, og tegn denne.

b) Bestem en ligning for snitfunktionen med yz-planen, og tegn denne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2020 af ringstedLC

a) Alle punkter i xz-planen har koordinaten y = 0:

\begin{align*} z &= xy+2y+e^{x^2-y^2}\;,\;y=0 \\ z &= ... \end{align*}

b)

\begin{align*} z &= xy+2y+e^{x^2-y^2}\;,\;x=0 \\ z &=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2020 af Saadjama

RingstedLC

kan du forklare hvad man skal


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2020 af ringstedLC

Reducer ligningerne ved indsættelse af kriterierne.


Svar #4
16. december 2020 af hjrac

#2

RingstedLC

kan du forklare hvad man skal

  


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2020 af ringstedLC

Du må forklare, hvorfor du ikke kan finde ud af at indsætte y = 0 henholdsvis x = 0 i ligningen og reducere:

\begin{align*} z &= x\cdot 0+2\cdot 0+e^{x^2-0^2} \\ z &= ...\\\\ z &= 0\cdot y+2y+e^{0^2-y^2} \\ z &=... \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem ligning for snitfunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.