Matematik

Vægt af kugle

18. november 2020 af Emilea (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Jeg skal regne vægten ud af en kugle men kender kun diameter,radius og massefylden.
Ser således ud:diameter 4,2cm
Massefylde 1,136
Er det korrekt forstået at jeg SKAL finde rumfang først før jeg kan finde vægten?
Har fundet en formel til rumfang med 4÷3*pi *r3 men hvordan ved jeg hvad pi er er det altid samme?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2020 af janhaa

V = 38,79 ml

density = 1,136 g/ml

d = m/V

m = d*V = 44,07 gram


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2020 af janhaa

always: \pi = 3,14159...


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2020 af mathon

Med enheder:
                             \small m=V\cdot \varrho =\frac{\pi}{6}\cdot d^3\cdot \varrho=\frac{\pi}{6}\cdot \left (4.2\;cm \right )^3\cdot\left ( 1.136\;\frac{g}{cm^3} \right )=44.07\;g


Svar #4
18. november 2020 af Emilea (Slettet)

Tak til jer begge

Men mathon hvad er?

V(ok vægt)*? Q ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2020 af mathon

              \small \small \small \textup{masse (til daglig \textbf{kald(e)t} v\ae gt)}=\textup{volumen (rumfang)}\cdot \textup{massefylde}


Svar #6
18. november 2020 af Emilea (Slettet)

Hej Janhaa hvordan kommer du frem til v=38,79ml?

Svar #7
18. november 2020 af Emilea (Slettet)

Tak for yderligere brugbart svar med masse mathon

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2020 af mathon

         \small \begin{array}{llllll}& V=\frac{\pi}{6}\cdot \left ( 4.2\;cm \right )^3&=&38.79\;cm^3&=&38.79\;mL\\ \textup{eller}\\& V=\frac{4}{3}\cdot \left ( \frac{4.2}{2}\;cm \right )^3&=&38.79\;cm^3&=&38.79\;mL \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. november 2020 af ringstedLC

#0 
Er det korrekt forstået at jeg SKAL finde rumfang først før jeg kan finde vægten?

Ja. Hver rumfangsenhed (her cm3 ≈ ml) vejer 1.136 g:

\begin{align*} \varrho &= \frac{m}{V}\Rightarrow m=V\cdot \varrho \end{align*}

#0
Har fundet en formel til rumfang med 4÷3*pi *r3 men hvordan ved jeg hvad pi er er det altid samme?

π er (altid) længden af den halve cirkelperiferi rundt om en diameter på 1.


Skriv et svar til: Vægt af kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.