Kemi

Den molære opløselighed af Ag2CrO4 i 0,200 M AgNO3 ved 25 °C kan beregnes ved hjælp af opløseligehedsproduktet Ksp = 1,2 x 10-12.

19. november 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved at finde en reaktion for den og afstemme, så jeg kan lave opløselighedsformlen for den altså ksp=.... Jeg ved ikke hvad produkterne bliver

Vedhæftet fil: molære opløelighed.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2020 af mathon

I 0.2 M let opløseligt AgNO3 er \small \left [ Ag^+ \right ]=0.2\;M

Tilsættes fast Ag2CrO4 , hvoraf x mol pr liter går i opløsning
haves for opløslighedsproduktet:

               \small \begin{array}{lllll} \textup{Opl\o selighedsproduktet:}\\& \begin{array}{lllll} \left [ Ag^+ \right ]^2\cdot \left [ Cr{O_4}^{2-} \right ]=K_{sp}\\\\ \left ( (0.2+2x)\;M \right )^2\cdot (x\;M)=1.2\cdot 10^{-12}\;M^3\qquad x>0\\\\ \textup{solve}\left ( (0.2+2x)^2\cdot x=1.2\cdot 10^{-12},x \right )\mid x>0\\\\ x=6.0\cdot 10^{-12}\;M \end{array}\\\\ \textbf{Konklusion:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{I en 0.2 M opl\o sning af }AgNO_3\textup{ er opl\o seligheden af}\\ Ag_2CrO_4 \;\;6.0\cdot 10^{-12}\;\frac{mol}{L} \end{array}\\\\ \textup{svarende til:}&\, \, \, 0.2\;ng\; Ag_2CrO_4\textup{ pr 100 mL 0.2 M }AgNO_3. \end{array}


Svar #2
20. november 2020 af Amalie1234324

Det skulle gerne give 3,1*10^3 pa. Fik spurgt min lærerer


Svar #3
20. november 2020 af Amalie1234324

Beklager min fejl. Det var denne opgave, der skulle give de 3,10*10^3

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #4
20. november 2020 af Amalie1234324

Kan du hjælpe med denne. Er det ikke idealgasligning der skal bruges. Men mangler volumen


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{Raoults s\ae tning:}&\textup{beskriver et opl\o sningsmiddels damptrykss\ae nkning ved tilf\o rsel af et ikke flygtigt}\\&\textup{stof:}\\&\qquad \begin{array}{lllllll} \textup{Den relative damptryksformindskelse er proportional med \textbf{molbr\o ken }af det}\\ \textup{opl\o ste stof.} \end{array}\\\\& \frac{\Delta p}{p_{\textup{oprindelig}}}=\frac{n_{\textup{opl\o st stof}}}{n_{\textup{opl\o sningsmiddel}}}\\\\& \frac{\Delta p}{3.13\cdot 10^3\;Pa}=\frac{\frac{24\;g}{180.16\;\frac{g}{mol}}}{\frac{150\;g}{18.015\;\frac{g}{mol}}}=0.01603\\\\& \Delta p=0.01603\cdot \left ( 3.13\cdot 10^3\;Pa \right )=50.1739\;Pa\\\\ \textup{Opl\o sningens damptryk:}\\& p_{\textup{opl\o sning}}=\left ( 3.13\cdot 10^3\;Pa \right )-\left ( 50.17\;Pa\right )=3.08 \cdot 10^3\;Pa \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. november 2020 af mathon

Det pointeres, at sætningen kun har gyldighed for meget fortyndede opløsninger.


Svar #8
22. november 2020 af Amalie1234324

Men hvis det er en ikke flygtig forbindelse, så fordamper den ikke let, og vil det ikke sige, at molekylerne ikke vil intereagere med hinanden, og dermed være idealgasloven der skal bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2020 af mathon

Hverken opløsningsmidlet vand eller glukose er på gasform, hvorfor idealgasloven ikke kommer på tale.


Skriv et svar til: Den molære opløselighed af Ag2CrO4 i 0,200 M AgNO3 ved 25 °C kan beregnes ved hjælp af opløseligehedsproduktet Ksp = 1,2 x 10-12.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.