Matematik

Radius

23. november 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Er den lille cirkels radius 6,5?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2020 af MandenMedMangeHatte

Vis et billede af scenariet.


Svar #2
23. november 2020 af javannah5

.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2020 af AMelev

                                   
Beregn arealet Astor af hele cirklen med radius R.
Beregn så arealet Alille af den lille cirkel og løs ligningen Alille = π·r2.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #4
28. november 2020 af javannah5

men hvordan bestemmer jeg arealet af A lille når jeg ikke kender den lille cirkels radius?

jeg har brug for at vide hvordan jeg bestemmer den lille cirkels radius r


Svar #5
28. november 2020 af javannah5

er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2020 af AMelev

Det er jo den store cirkels areal minus arealet af det grå område, og det har du fået oplyst til at være 144π.


Svar #7
28. november 2020 af javannah5

Astor=3,14*13^2=530,66-144π=78,2

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2020 af ringstedLC

Du bør på niveauet selv kunne opstille en ligning:

\begin{align*} A_{skrav.} &= A_{stor}-A_{lille} \\ 144\,\pi&= \pi\cdot R^2-\pi\cdot r^2\;,\;R=13 \\ r &=\;? \end{align*}

π = π ≠ 3.14


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2020 af ringstedLC

#7: Nej, da:

\begin{align*} A_{stor}=\pi\cdot 13^2 &= 169\,\pi\neq 530.66-144\,\pi \end{align*}

#8 fortsat:

\begin{align*} 144\,\cancel{\pi} &= \cancel{\pi}\left ( 13^2-r^2 \right ) \\ r^2 &= 13^2-144 \\ r &=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. december 2021 af em1223

Hvad hvis man skal bestemme den lille cirkels radius r?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. december 2021 af AMelev

Det står jo ovenfor (#9).


Skriv et svar til: Radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.