Matematik

Sum

24. november 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Har siddet med denne opgave i lang tid nogle der kan hjælpe med den?

Spørgssmålet er:

2 tals sum er 480. De samme 2 tals differens er 90. Find de 2 tal.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2020 af peter lind

Kald de to tal x og y

Du har da

x+y = 480

x-y = 90

Læg de to ligninger sammen. Derved får du en ligning i x alene


Svar #2
28. november 2020 af Sofia0294

denne forstår jeg ikke lige helt hvordan man skal sætte disse to sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

#2 

Få isoleret x i begge to ligninger, derefter kan du sætte dem sammen.


Svar #4
28. november 2020 af Sofia0294

på hvilket måde?

Denne måde?

x=480-90

ved ikke er lidt forvirret. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

#4

Ligning 1: x=480-y

Ligning 2: x=90+y

Du skal have isoleret x i begge to ligninger!


Svar #6
28. november 2020 af Sofia0294

når okay tak for hjælpen. undskyld 


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Du behøver ikke at undskylde.


Skriv et svar til: Sum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.