Matematik

Ligninger løsning hjælp hurtigt

02. december 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Har siddet med denne opgave i lang tid nogle der kan hjælpe med den?

Spørgssmålet er:

2 tals sum er 480. De samme 2 tals differens er 90. Find de 2 tal.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2020 af Mathias7878

Kald de to tal for hhv. x og y. Der skal så gælde, at x + y = 480 og x - y = 90. Løs nu dette ligningssystem.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2020 af Anders521

#0 Du har førhen stillet problemet i en anden tråd (med overskriften 'sum')

                                      https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1986544

men stiller det igen. Gerne fortæl, hvad deri du har ikke har forstået.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2020 af PeterValberg

x+y=480

x-y=90

Læg ligningerne sammen og reducér

(x+y)+(x-y)=480+90

2x=570

herfra må du klare resten selv

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
02. december 2020 af Sofia0294

Tak peter :)


Skriv et svar til: Ligninger løsning hjælp hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.