Matematik

Monotoniforhold uden oplyst funktionsligning

03. december 2020 af 1234567899876543210 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidde med den vedhæftede opgave. Ud fra grafen kan jeg se at f har vandrette tangenter når x=-2, x=3 og x=5. Men hvordan kan jeg bestemme hvor f er aftagende/stigende og om de vandrette tangenter er maksimum eller minimum, når jeg ikke kender funktionsligningen?

På forhånd mange tak for hjælpen


Svar #1
03. december 2020 af 1234567899876543210

Glemte lige at vedhæfte filen

Vedhæftet fil:Mat......docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{llllll} f \textup{ er:}\\& \begin{array}{llllll} \textup{aftagende i intervallet }&\left [ -3;-2 \right [\\ \textup{voksende i intervallet }&\left [2;-3 \right [\\ \textup{aftagende i intervallet }&\left [ 3;5 \right [\\ \textup{voksende i intervallet }&\left [ 5;6 \right ] \end{array} \end{array}


Svar #3
03. december 2020 af 1234567899876543210

#2

                  \small \begin{array}{llllll} f \textup{ er:}\\& \begin{array}{llllll} \textup{aftagende i intervallet }&\left [ -3;-2 \right [\\ \textup{voksende i intervallet }&\left [2;-3 \right [\\ \textup{aftagende i intervallet }&\left [ 3;5 \right [\\ \textup{voksende i intervallet }&\left [ 5;6 \right ] \end{array} \end{array}

Hvordan kan man se det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2020 af janhaa

#3
#2

                  \small \begin{array}{llllll} f \textup{ er:}\\& \begin{array}{llllll} \textup{aftagende i intervallet }&\left [ -3;-2 \right [\\ \textup{voksende i intervallet }&\left [2;-3 \right [\\ \textup{aftagende i intervallet }&\left [ 3;5 \right [\\ \textup{voksende i intervallet }&\left [ 5;6 \right ] \end{array} \end{array}

Hvordan kan man se det?

se på grafen til f


Svar #5
03. december 2020 af 1234567899876543210

#4
#3
#2

                  \small \begin{array}{llllll} f \textup{ er:}\\& \begin{array}{llllll} \textup{aftagende i intervallet }&\left [ -3;-2 \right [\\ \textup{voksende i intervallet }&\left [2;-3 \right [\\ \textup{aftagende i intervallet }&\left [ 3;5 \right [\\ \textup{voksende i intervallet }&\left [ 5;6 \right ] \end{array} \end{array}

Hvordan kan man se det?

se på grafen til f

Jeg har ingen graf til f, kun f'


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2020 af janhaa

#5
#4
#3
#2

                  \small \begin{array}{llllll} f \textup{ er:}\\& \begin{array}{llllll} \textup{aftagende i intervallet }&\left [ -3;-2 \right [\\ \textup{voksende i intervallet }&\left [2;-3 \right [\\ \textup{aftagende i intervallet }&\left [ 3;5 \right [\\ \textup{voksende i intervallet }&\left [ 5;6 \right ] \end{array} \end{array}

Hvordan kan man se det?

se på grafen til f

Jeg har ingen graf til f, kun f'

se på grafen til f ' 


Svar #7
03. december 2020 af 1234567899876543210

#6
#5
#4
#3
#2

                  \small \begin{array}{llllll} f \textup{ er:}\\& \begin{array}{llllll} \textup{aftagende i intervallet }&\left [ -3;-2 \right [\\ \textup{voksende i intervallet }&\left [2;-3 \right [\\ \textup{aftagende i intervallet }&\left [ 3;5 \right [\\ \textup{voksende i intervallet }&\left [ 5;6 \right ] \end{array} \end{array}

Hvordan kan man se det?

se på grafen til f

Jeg har ingen graf til f, kun f'

se på grafen til f ' 

Så når x for f' er under 0 er den aftagende og omvendt over 0?


Skriv et svar til: Monotoniforhold uden oplyst funktionsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.