Matematik

Eksponentielle funktioner

09. december 2020 af Shuni - Niveau: C-niveau

Jeg har kæmpet en uges tid med den her opgave er bare totalt lost. Opgaven skal nemlig løses uden hjælpemidler og har ingen ide om hvordan det skal gøres:

Opgaven lyder følgende:

En eksponentiel funktion har forskriften: f(x)=450*1,1^x

a) Hvis x vokser med 5 enheder, hvad sker der så med f(x)?

b) Hvis f(x) vokser med 50 %, hvad sker der så med x?

Håber der er noget hjælpe at hente :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2020 af PeterValberg

Hvis x vokser med 5, så vil f(x) vokse med 1,15 ≈ 1,611
hvilket svarer til en stigning på 61,1 % 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2020 af Eksperimentalfysikeren

Sammenlign f(x+5) med f(x). Du har brug for, at ab+c = ab*ac.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{llll} 1+r_y=a^{\Delta x}\\\\ \Delta x=\frac{\ln(1+r_y)}{\ln(a)}\\\\& \begin{array}{llll} a)\\& \begin{array}{llll} 1+r_y=1.1^5=1.61051\\\\ r_y=0.61051=61.1\% \end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{llll} \Delta x=\frac{\ln(1.50)}{\ln(1.1)}=4.25 \end{array}\end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.