Kemi

Titrering af svag base med stærk syre

13. december 2020 af Lua13 - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har lidt problemer med denne opgave. Kan ikke forstå hvordan man gør, når det er svag base med stærk syre. Har nemlig kun styr på stærk syre med stærk base.

Har forsøgt at se diverse videoer men har ikke fundet noget som giver meget mening for mig

Opgave:

Jeg ved at svaret til opgaven er pH=9,3

Håber en kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2020 af janhaa

NH3 + HCl => NH4Cl

100.......50...........0

50..........0............50

pH = pK_a - \log(50/50)=pK_a=9,26 \approx 9,3


Svar #2
13. december 2020 af Lua13

#1

NH3 + HCl => NH4Cl

100.......50...........0

50..........0............50

pH = pK_a - \log(50/50)=pK_a=9,26 \approx 9,3

Årh smart, tak


Skriv et svar til: Titrering af svag base med stærk syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.