Matematik

Isolerer h og K

15. december 2020 af siamul - Niveau: B-niveau

Kan i finde ud af at isolerer h og K i denne ligning

r=\frac h 2 + \frac{K^2}{8h} \Leftrightarrow

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2020 af MandenMedMangeHatte

Vil du have en kop te mens vi laver dine lektier?


Svar #2
15. december 2020 af siamul

Jeg har prøvet at isolerer h i over to timer nu, men kan ikke finde ud af det


Svar #3
15. december 2020 af siamul

Hvis jeg vidste, hvordan man skulle løse den ville jeg ikke skrive et indlæg her


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2020 af MandenMedMangeHatte

Vis hvad du har gjort.


Svar #5
15. december 2020 af siamul

Jeg kom frem til det her, men der er stadig et h tilbage som jeg ikke ved hvordan man isolerer

h = (2 + K^2/(8*h))/r;


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. december 2020 af Anders521

#5 Ved at isolere h, ender du med andengradsligningen 0 = h2/2 + (K2·h)/8 - hr. At løse ligningen vil svare til at isolere h.


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. december 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} 4h^2-8r\cdot h+K^2=0\\\\ h=\left\{\begin{array}{llll} r-\frac{1}{2}\sqrt{4r^2-K^2}\\\\ r+\frac{1}{2}\sqrt{4r^2-K^2}\ \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. december 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll} K^2=8rh-4h^2\\\\ K=\left\{\begin{array}{lll} -\sqrt{8rh-4h^2}\\\\ \sqrt{8rh-4h^2} \end{array}\right. \end{array}


Svar #9
15. december 2020 af siamul

\small \begin{array}{lllll} 4h^2-8r\cdot h+K^2=0\\\\ h=\left\{\begin{array}{llll} r-\frac{1}{2}\sqrt{4r^2-K^2}\\\\ r+\frac{1}{2}\sqrt{4r^2-K^2}\ \end{array}\right. \end{array}

#7

               \small \begin{array}{lllll} 4h^2-8r\cdot h+K^2=0\\\\ h=\left\{\begin{array}{llll} r-\frac{1}{2}\sqrt{4r^2-K^2}\\\\ r+\frac{1}{2}\sqrt{4r^2-K^2}\ \end{array}\right. \end{array}

Tak for hjæplen mathon, men ved du hvordan du har fået den øverste ligning(4h^2-8r*h+K^2=0)


Skriv et svar til: Isolerer h og K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.