Matematik

Spørgsmål

16. december 2020 af Mathian - Niveau: C-niveau

Hej 

Er der nogen som kan vise mig hvordan man kan løse den her opgave gennem simple metoder. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2020 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Tid for 20\;km:}&t_{20}=\frac{20\;km}{30\;\frac{km}{t}}=\frac{2}{3}\;\textup{time}\\\\ \textup{Tid for 10\;km:}&t_{10}=\frac{10\;km}{v}\\\\ \textup{Gennemsnits}\\ \textup{fart:}&\frac{30\;km}{t_{20}+t_{10}}=40\;\frac{km}{t}\\\\& \frac{30\;km}{\left (\frac{2}{3}\;time \right )+\left (\frac{10\;km}{v} \right )}=40\;\frac{km}{time}\\\\& \left (\frac{2}{3}\;time \right )+\left (\frac{10\;km}{v} \right )=\frac{3}{4}\;time\\\\&\frac{10\;km}{v}=\frac{9-8}{12}\;time=\frac{1}{12}\;time\\\\& \frac{v}{10\;km}=12\cdot \frac{1}{time}=\frac{12}{time}\\\\& v=\frac{12}{time}\cdot (10\;km)\\\\\textup{Fart p\aa \ de sidste }\\ \textup{10 km:} & v=120\;\frac{km}{time} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2020 af StoreNord

Beregn hvor lang tid han har brugt på de første 20 km.
Beregn hvor lang tid han har til at køre 30 km.
Find resterende tid.
Beregn krævet hastighed til at nå at køre de sidste 10 km.


Svar #4
16. december 2020 af Mathian

Mange tak for jeres hjælp :) 


Skriv et svar til: Spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.