Matematik

chance for at trække 2 esser

17. december 2020 af random12341 - Niveau: 7. klasse

i et kortspil har eleverne valgt at fjerne alle blliedkortene og 10'erne, og lægge resten af

kortene med bagsiden opad

hvad er sandsynligheden for at trække 2 esser? Angiv svaret i procent.

Vedhæftet fil: Udasdasdklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2020 af janhaa

P=\frac{\binom{4}{2}}{\binom{36}{2}}=6/630=0,00952=0,952 \%


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2020 af Capion1

Af 36 kort er 4 af dem es'er.
2 kort kan trækkes på K36,2 måder
2 es'er kan trækkes på K4,2 måder.
Sandsynligheden for at trække 2 es'er:

p(2 es'er) = K4,2 / K36,2 = 1/105    Omregn det til procent.


Skriv et svar til: chance for at trække 2 esser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.