Matematik

Cos tan og sin

21. december 2020 af Sofia0294 - Niveau: C-niveau

Hej allesammen,

nogle der kan hjælpe mig med at løse denne opgave, jeg har nemlig siddet med den i rigtig lang tid?

se vedhæftet

tusind tak på forhånd, jeg har siddet med den og ville være en stor hjælp hvis nogle kunne hjælpe mig med den:)

Vedhæftet fil: Skærmbillede (38).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. december 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. december 2020 af PeterValberg

\angle A = 90^{\circ}-\angle B

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. december 2020 af PeterValberg

a=\frac{b}{\tan(\angle B)}

c=\sqrt{a^2+b^2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. december 2020 af mathon

eller          

                  \small \begin{array}{lllll} \sin(B)=\frac{b}{c}\\\\ c=\frac{b}{\sin(B)}=\frac{83}{\sin(38\degree)}=134.8\\\\ a=c\cdot \cos(38\degree)=134.8\cdot \cos(38\degree)=106.2\\\\ \cos(A)=\frac{b}{c}=\frac{83}{134.8}=0.615727\\\\ A=\cos^{-1}\left (0.615727 \right )=52.0\degree \end{array}


Svar #5
21. december 2020 af Sofia0294

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Cos tan og sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.