Matematik

Matematisk opskrivning mht. rødder i polynomium

10. januar 2021 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man har fundet fem rødder i en opgave ang. et femtegradspolynomium, kan man så godt skrive facit som nedenstående udtryk?

r=(-4,0)\vee r=(-1,0)\vee r=(0,0)\vee r=(2,0) \vee r=(3,0)

Tak på forhånd :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Nej, en rod er ikke et talpar, men et tal: r=-4 ∨ r=-1 ∨ r=0 ∨ r=2 ∨ r=3.

En anden mulighed er st skrive det som: r ∈ {-4,-1,0,2,3}.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2021 af mathon

              \small \begin{array}{lllll}\textup{eller} \\\\&r=\left\{\begin{matrix} -4\\-1 \\0 \\ 2 \\ 3 \end{matrix}\right. \end{array}
              


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2021 af AMelev

#0 Det, du har angivet, er grafens skæringspunkter med 1.aksen.


Skriv et svar til: Matematisk opskrivning mht. rødder i polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.