Matematik

ligningen og fortjenesten

12. januar 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau

A'en har jeg fint styr på det er bare b og c, der driller lidt for mig.

Hvad er fremgangsmåden til at løse dem?

Vedhæftet fil: 2021-01-12 (3).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2021 af StoreNord

Du skal differentiere O(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} O(x)=4.58\cdot 10^{-6}x^3-0.05x^2+184.2x+2\cdot 10^7\\\\ O{\, }'(x)=1.374\cdot 10^{-5}x^2-0.1x+184.2\\\\ \textup{L\o s:}\quad 1.374\cdot 10^{-5}x^2-0.1x+184.2=4.58\cdot 10^{-6}x^2-0.05x+184.2+\frac{2\cdot 10^7}{x} \end{array}\end{array}


Svar #3
12. januar 2021 af javannah5

Når jeg differentierer O(x) og sætter O’(x) og O(x) lige med hinanden, får jeg det her
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2021 af mathon

Du skal ikke sæt O'(x) = O(x)
men
                         O'(x) = O(x)/x


Svar #5
12. januar 2021 af javannah5

hvordan ville det se ud?


Skriv et svar til: ligningen og fortjenesten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.