Fysik

Fysik Opvask og masse

16. januar 2021 af UnicornLover - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har kigget på nedenstående da jeg har samme problem, men ved ikke hvordan jeg løser den, som personen gjorde, nogen der kan forklare det skridt for skridt for mig. 

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1929280

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{Korrektion af }\\ \textbf{temperaturforvirring}\\\\ \textbf{Energibevarelse:}\\& \begin{array}{llllll} m_{Ag}\cdot c_{Ag}\cdot \Delta T_{Ag}+m_{H_2O}\cdot c_{H_2O}\cdot \Delta T_{H_2O}=0\\\\ m_{Ag}\cdot c_{Ag}\cdot \left ( (55-45)\degree C \right )+m_{H_2O}\cdot c_{H_2O}\cdot\left ( (20-45) \degree C\right )=0\\\\ m_{Ag}\cdot c_{Ag}\cdot \left ( (55-45)\degree C \right )=m_{H_2O}\cdot c_{H_2O}\cdot\left ( (45-20) \degree C\right )\\\\ m_{Ag}=\frac{m_{H_2O}\cdot c_{H_2O}\cdot\left ( (45-20) \degree C\right )}{c_{Ag}\cdot \left ( (55-45)\degree C \right )}\\\\ m_{Ag}=\frac{(8\;kg)\cdot \left ( 4.182\;\frac{kJ}{kg\cdot \degree C} \right )\cdot \left ( 25\;\degree C \right )}{\left (0.23\;\frac{kJ}{kg\cdot \degree C}\cdot \left ( 10\; \degree C \right ) \right )}=364\;kg \end{array}\end{array}


Svar #2
16. januar 2021 af UnicornLover

Så det var 364 kg og ikke 58kg?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2021 af ringstedLC

Se nyt svar i linket i #0


Skriv et svar til: Fysik Opvask og masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.