Matematik

cirkel. Hjælp!

17. januar 2021 af hq02 - Niveau: A-niveau

Hej

Nogen der kan hjælpe med at lave den, uden cas


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2021 af StoreNord

a)     3²+4²=25


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2021 af mathon

           \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \begin{array}{llllll} \textup{Generelt:}\\& \begin{array}{llllll} x^2+y^2=r^2&\textup{implicit differentiation}\\\\ 2x+2y\cdot \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=0\\\\ x+y\cdot \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=0\\\\ \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{-x}{y} \end{array}\\\\ \textup{Tangenten}\\ \textup{i }P_o(x_o,y_o)\textup{:}\\& \begin{array}{llllll} y=\frac{\mathrm{d} y_o}{\mathrm{d} x_o}\cdot \left ( x-x_o \right )+y_o\\\\ y=-\frac{x_o}{y_o}\cdot \left (x-x_o \right )+y_o\\\\ y_oy=-x_o(x-x_o)+{y_o}^2\\\\ y_oy=-x_ox+\left ({x_o}^2+{y_o}^2 \right )\\\\ y_oy=-x_ox+r^2\\\\\\ x_ox+y_oy=r^2 \end{array}\end{array}\end{array}


Skriv et svar til: cirkel. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.