Matematik

Bestemme vindhastighed

18. januar 2021 af Powjo - Niveau: B-niveau


I 2001 fandt amerikanske og canadiske forskere, at sammenhængen mellem den oplevede
temperatur og den aktuelle temperatur ved forskellige vindhastigheder, det såkaldte
”windchill index”, kan beskrives ved


w=13,3+0,62·t-13,95·v^0,16+0,486·t·v^0,16


hvor w er ”windchill index” (målt i C ), t er den aktuelle målte temperatur (målt i C ),
og v er vindhastigheden (målt i m/s).


b) Bestem den vindhastighed, der ved en temperatur på - 3 C giver et ”windchill index”
på - 10 C .


Jeg forstår ikke helt hvordan jeg isolerer v her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2021 af kraftværket

Du kan indsætte de givne værdier først og dernæst løse med hensyn til v.


Svar #2
18. januar 2021 af Powjo

Jeg forstår ikke helt hvad du mener elller hvordan man løser med hensyn til x


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2021 af kraftværket

w=13,3+0,62·t-13,95·v^0,16+0,486·t·v^0,16

w-13,3-0,62*t=-13,95·v^0,16+0,486·t·v^0,16

Nu sættes der udenfor parentes, og der fås

w-13,3-0,62*t=(-13,95+0,486*t)*v^0,16

Der multipliceres med den multiplikativt inverse til parentesen på højresiden

(w-13,3-0,62*t)/(-13,95+0,486*t)=v^0,16

Så fjernes potensen fra højresiden ved at opløfte i 1/0,16

v=((w-13,3-0,62*t)/(-13,95+0,486*t))^1/0,16.

Nu har du isoleret v og kan indsætte værdierne for w og t.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. januar 2021 af kraftværket

Giver vist nok et tal omkring 7,883.


Svar #5
18. januar 2021 af Powjo

Tusind tak. Opstillingen hjalp mig meget på vej


Skriv et svar til: Bestemme vindhastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.