Fysik

Fysik - tryk

19. januar 2021 af annekatrine57 - Niveau: B-niveau

hey er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?

En trykluftscylinder forbundet med en kompressor, som kan levere et tryk på 9,0 atm. Stemplets diameter er 8,2 cm. Hvor stor en kraft kan stemplet yde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2021 af janhaa

p = F/A


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2021 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} \textup{Tryk:}&p=9\;atm=911925\;Pa=911925\;\frac{N}{m^2}\\\\ \textup{Stempelkraft:}&F=p\cdot A=\left ( 911925\;\frac{N}{m^2} \right )\cdot \left ( \frac{\pi}{4} \cdot \left ( 0.082\;m \right )^2\right ) \end{array}


Svar #3
19. januar 2021 af annekatrine57

hvad med opgave:

Bestem opdriften på en sten med volumenet 2 liter, når stenen er helt nedsænket i et kar med vand. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2021 af janhaa

#3

hvad med opgave:

Bestem opdriften på en sten med volumenet 2 liter, når stenen er helt nedsænket i et kar med vand. 


p=\rho g h\\ \\ F=\rho g V


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Opdrift:}\\& F_{op}=m_{\textup{vand}}\cdot g=V_{\textup{vand}}\cdot \varrho_{\textup{vand}}\cdot g=\left ( 2\cdot 10^{-3}\;m^3 \right )\cdot \left ( 10^3\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2021 af janhaa

#4
#3

hvad med opgave:

Bestem opdriften på en sten med volumenet 2 liter, når stenen er helt nedsænket i et kar med vand. 


p=\rho g h\\ \\ F=\rho g V

F = 19,6 N


Skriv et svar til: Fysik - tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.