Matematik

Rumfang -

19. januar 2021 af annoym2020 - Niveau: 7. klasse
Hej:)

Er der nogle der gerne ville hjælpe mig med denne opg?

- mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2021 af LazyJones

https://www.regneregler.dk/kugle-rumfang

En kugles rumfang (V) beregnes med denne formel, hvor r er kuglens radius.

V = 4/3 * pi * r³

Dette er en ligning. Så hvis du indsætter den oplysning du får i opgaven, kan du isolere dig til den manglende oplysning.

Eksempel:

V = 17,16

Vi indsætter værdien for V i ovenstående formel:

17,16 = 4/3 * pi * r³  

Flyt 4/3*?? over på den anden side, ved at dividere med det på begge sider.

17,16 / (4/3 * pi) = r³ 

Regn sammen.

4,096 ≈ r³

Isolér r ved at tage den tredje rod på begge sider.

³√4,096 ≈ r

Regn sammen.

r ≈ 1,6

Alternativt kan du opsætte formlen i et regneark, så du hurtigt kan gætte på værdier for r, og dermed finde svaret uden at lave udregninger selv. Se dette skærmbillede, for at se formlen indskrevet:


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} V=\frac{4\pi}{3}\cdot r^3=\frac{\pi}{6}\cdot d^3\\\\ r=\sqrt[3]{\frac{3\cdot V}{4\cdot \pi}}&d=2\cdot r \end{array}


Skriv et svar til: Rumfang -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.