Matematik

Afgør x1,y1,x2,y2 jf. tangent og cirkel

20. januar 2021 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Hvordan afgør man hvilke er x1,y1 og x2,y2 når man skal udregne ligningen for tangent til cirkel (ved hjælp af formlen for at finde a)? Er punktet på skæringen x1 og y1 og centrum af cirklen (a,b) x2,y2, eller omvendt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2021 af PeterValberg

Måske video nr. 34 (den sidste) på denne videoliste < LINK > kan hjælpe dig...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du tænker på foormlen

a=\frac{y_{2}-y_{1}}{x_{2}-x_{1}}

er det ligegyldigt, hvilket punkt, du kalder "1" og hvilke, du kalder "2":

a=\frac{y_{2}-y_{1}}{x_{2}-x_{1}} = \frac{-1(y_{2}-y_{1})}{-1(x_{2}-x_{1})} = \frac{y_{1}-y_{2}}{x_{1}-x_{2}}


Skriv et svar til: Afgør x1,y1,x2,y2 jf. tangent og cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.