Fysik

Erstatningsresistansen for en blanding forbindelse

23. januar 2021 af louisesørensen2 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder og sveder og denne bad boy af et blandede elektrisk kredsløb... (bemærk vedhæftede)

Jeg ved godt hvordan formlerne er for parallel- og serieforbindelse, men jeg kan seriøst ikke få det rigtige facit... (tving mig ikke til at vise jer, mine beregninger...)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} R_1 &= 5.0\,\Omega+2.5\,\Omega=7.5\,\Omega \\ R_2 &= \frac{5.0\,\Omega}{2}+7.5\,\Omega=10\,\Omega \\ \frac{1}{R} &= \frac{1}{7.5\,\Omega}+\frac{1}{10\,\Omega} \\ \frac{1}{R}&= \frac{10+7.5}{75\,\Omega} \\ 17.5\cdot R &= 75\,\Omega \\ R &\approx 4.3\,\Omega \\ \text{"slag p\aa \,tasken"}: \\ 7.5\,\Omega \parallel 7.5\,\Omega <7.5\,\Omega \parallel 10\,\Omega &=R<7.5\,\Omega\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2021 af MandenMedMangeHatte

En nytting formel for erstatningsresistansen af to modstande i parallel er:

R_{erstat}=\frac{R_1R_2}{R_1+R_2}


Skriv et svar til: Erstatningsresistansen for en blanding forbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.