Matematik

En cirkel er bestemt ved ligningen - Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum

25. januar 2021 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey. Jeg skal lave denne opgave, men det har jeg det meget svært med.

Er der nogen som kan hjælpe til?

Vedhæftet fil: opg2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2021 af peter lind

Du skal omskrive ligningen til

(x-a)2+(y-b)2 =  x2-2ax+a2 + y2-2bx+b2 = r2

Ved at sammenligne med cirklens ligning kan du let aflæse hvad a og b er. Ved yderligere lidt regning kan du derefter finde r2 og dermed r


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \textbf{Generelt:}\\& \begin{array}{lllll} x^2+2f\cdot x+y^2+2g\cdot y+h=0\\\\ C(-f,-g)\qquad r=\sqrt{f^2+g^2-h} \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2021 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Specifikt:}\\& \begin{array}{lllll} x^2+2\cdot (1)\cdot x+y^2+2\cdot (-2)\cdot y+(-4)=0\\\\ C(-1,2)\qquad r=\sqrt{1^2+(-2)^2+4}=3 \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: En cirkel er bestemt ved ligningen - Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.