Matematik

En cirkel har ligningen - Bestem cirklens radius og koordinatsæt til cirklens centrum

26. januar 2021 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan ordret forklare hvad jeg skal og hvad jeg ved allerede?

Vedhæftet fil: opg1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2021 af peter lind

a) Cirklens ligning er bestemt ved (x-a)2+(y-b)2 = x2-2ax+a2 + y2-2by+b2 = r2. Ved sammenligning med din ligning kan du umiddelbart aflæse a og b. Derefter kan r2  og dermed r med lidt regnearbejde bestemmes

b) Sæt x  = t og y = -2-t  ind i cirklens ligning og løs den derved fremkomne ligning


Skriv et svar til: En cirkel har ligningen - Bestem cirklens radius og koordinatsæt til cirklens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.