Matematik

En cirkel er bestemt ved ligningen - Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum

26. januar 2021 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan ordret forklare hvad jeg skal og hvad jeg ved allerede?

Vedhæftet fil: opg2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2021 af StoreNord

Du skal omskrive ligningen til denne form: (x-c_x)^2 + (y-c_y)^2 = r^2.
Det ved du godt allerede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2021 af peter lind

brug samme metode som dit forrige indlæg


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2021 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll} \\& \begin{array}{lllll} x^2+2f\cdot x+y^2+2g\cdot y+h=0\\\\ C(-f,-g)\qquad r=\sqrt{f^2+g^2-h}\\\\\\\\\\ x^2+2\cdot (1)\cdot g+y^2+2\cdot \left ( -2 \right )\cdot y+(-4)=0\\\\ C(-1,-(-2))\qquad r=\sqrt{1^2+(-2)^2-(-4)}\\\\ C(-1,2)\qquad r=\sqrt{9}\\\\\\ C(-1,2)\qquad r=3 \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: En cirkel er bestemt ved ligningen - Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.