Matematik

Hjælp til et spørgsmål i en aflevering (eksponentiel vækst)

28. januar 2021 af Camilla0276 - Niveau: A-niveau

Opgaven er sålede:

En aftagende eksponentiel funktion g har en begyndelsesværdi på 75 og en vækstrate på -7%. Opstil en regneforskrift for g og bestem, ved brug af logaritmer den x-værdi, der hører til funktionsværdien 200.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2021 af Quarr

a=1+(-r)/100=0,93

b=75

Eksponentiel funktion aftagende fordi:

0<a<1

Funktionsforskrift:

g(x)=75*0,93x

Isoler x som i det andet forum.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2021 af mathon

                           \small \small \small \begin{array}{lllll} g(x)=75\cdot 0.93^x \\\\\\ 200=75\cdot 1.11^x\\\\ 0.93^x=\frac{8}{3}\\\\ \ln(0.93)\cdot x=\ln\left ( \frac{8}{3} \right )\\\\ x=\frac{\ln\left ( \frac{8}{3} \right )}{\ln(0.93)} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til et spørgsmål i en aflevering (eksponentiel vækst)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.