Matematik

Eksponentiel udvikling i Excel

02. februar 2021 af Quarr - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg ved ikke hvordan dette fortsættes i Excel.

2020: 1,62+1,62*1,0022=3,24648648

2021: 3,24648648+1,62*1,0023=4,87622593296

Hvordan kan den fortsætte i Excel uden jeg skal bruge tid på at ændre hele tiden? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2021 af mathon

En eksponentiel udvikling
udtrykkes:
                                         \small \begin{array}{lllll} y=b\cdot (1+r)^n \end{array}

Summen af n led:
                                         \small \begin{array}{lllll} S_n=b\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2021 af AMelev

Kopiér formlen i C4 ned ved at tage fat i den lille firkant nederst til højre (+) og trække ned.
NB! $ før 1-tallet i cellereferncen C$1 gør, at celleadressen bibeholdes, når der kopieres ned.

PS! Prøv lige at lægge et billede af opgaven op. Jeg har lidt en mistanke om, at beregningerne ikke er rigtige.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #3
02. februar 2021 af Quarr

Mange tak for hjælpen begge to!

#2

Hvor får du 1,002 fra?

Fik a til 1,02 idet 1+r/100 =1,02

Da vækstraten er på 2% p.a.

Jeg fandt også ud af at jeg skulle bruge f4 i Excel

- - -

Ja

 


Svar #4
02. februar 2021 af Quarr

Hvordan vedhæfter jeg det fra Excel?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. februar 2021 af AMelev

#3

Mange tak for hjælpen begge to!

#2

Hvor får du 1,002 fra?

Fik a til 1,02 idet 1+r/100 =1,02

Jeg fandt også ud af at jeg skulle bruge f4 i Excel

Jeg gik ud fra det, du havde skrevet i #0, men som jeg også skrev, så have jeg en mistanke om, at det ikke var det rigtige.
Læg lige et billede af opgaven op, så du kan få den rigtige metode.


Svar #6
02. februar 2021 af Quarr

Det er 5.3 i linket: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1996609#1996640

I linket har de ikke opløftet ved år 2020 i anden og det har jeg.

- - -

Ja

 


Svar #7
02. februar 2021 af Quarr

Jeg brugte renteformlen.

- - -

Ja

 

Vedhæftet fil:Excel ark.docx

Svar #8
02. februar 2021 af Quarr

Fandt fejlen selv. Var ikke svært at gennemskue.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. februar 2021 af AMelev

Det er lidt uklart, hvordan de forsvundne  1.62 m i 2019 skal indregnes, da de 77 m er fra oktober 2019. Det er heller ikke klart, hvor tæt kysten må være på kirken, før en ny flytning skal iværksættes. I 2019 var det 7m, men er det mon en magisk grænse?

En anden (og måske mere nærliggende) tilgang til løsningen af opgaven er for hvert år at beregne afstanden fra kyst til kirke. Så kan man derudfra hvert år vurdere, om der skal en ny flytning til.

#4 Du burde kunne uploade en excelfil direkte, men ellers kan du zippe og så uploade Zip-filen

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #10
02. februar 2021 af Quarr

#9

Ved desværre ikke hvordan man bruger det der foto i højre hjørne. Fed metode du viser. Jeg valgte at bruge renteformlen som du viste i #2.  

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. februar 2021 af AMelev

#10

#9

Ved desværre ikke hvordan man bruger det der foto i højre hjørne. Fed metode du viser. Jeg valgte at bruge renteformlen som du viste i #2.  

Hvad mener du med foto i højre hjørne? Er det at benytte kopieringshjørnet i de udvalgte celler?


Svar #12
03. februar 2021 af Quarr

#11

Jep.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #13
03. februar 2021 af AMelev


 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #14
03. februar 2021 af Quarr

Hej AMelev:

Er den anden metode da ikke god nok? Den jeg anvender? Er der flere metoder man kan bruge til opgaven? :-)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #15
03. februar 2021 af AMelev

Jo, den metode, du har brugt, er fin - den er måske bare ikke så umiddelbart gennemskuelig. Du vælger bare den, der passer dig bedst.

Billedet i #13 var for at vise fidusen med hurtigkopiering i Excel (og de fleste andre regnearksprogrammer), som du spurgte til i #10..


Svar #16
03. februar 2021 af Quarr

#15

Årh, mange tak for din hjælp, AMelev! Det er desværre flere måneder siden jeg har brugt Excel. 

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling i Excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.