Matematik

Den danske skarvbestand

03. februar 2021 af hjrac - Niveau: A-niveau

Hej derude, 
Jeg kan desværre ikke regne denne ud selv. Vil I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll}& \frac{1}{N}\;\mathrm{d}N=\left ( 0.24-0.013t \right)\mathrm{d}t\\\\& \int \frac{1}{N}\;\mathrm{d}N=\int \left ( 0.24-0.013t \right)\mathrm{d}t\\\\& \ln(N)=0.24t-0.0065t^2+\ln(N_0)\\\\& N(t)=e^{0.24t-0.0065t^2+\ln(N_0)}\\\\& N(t)=e^{0.24t-0.0065t^2}\cdot N_0\\\\\\& N(t)=N_0\cdot e^{0.24t-0.0065t^2}\\ \textup{Beregning af }N_0\textup{:}\\\\& N(12)=156000=N_0\cdot e^{0.24\cdot 12-0.0065\cdot 12^2}\\\\& 156000=N_0\cdot 6.98664\\\\& N_0=\frac{156000}{6.98664}=22328\\\\\\ \textup{Forskrift:}&N(t)=22328\cdot e^{0.24t-0.0065t^2}\\\\\\\\ \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Den danske skarvbestand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.