Matematik

Proportionalitetskonstant i trykt gas

06. februar 2021 af VedIkkeHeltHvadJegSkal - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe (evt. forklare), hvordan opgaven løses og, hvorfor det skal gøres som det er.

For en bestemt gas er trykket af gassen omvendt proportional med volumen af gassen. Det oplyses, at proportionalitetskonstanten er 7923.

a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk for trykket af gassen som funktion af volumen af gassen


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2021 af peter lind

P = 7923/V


Svar #2
06. februar 2021 af VedIkkeHeltHvadJegSkal

Det er vel svaret, men kan du forklare, hvordan du kom frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2021 af mathon

Når to variable - her p og V -  er omvendt proportionale,
er deres produkt konstant = proportionalitetskonstanten

                                  \small \begin{array}{llllll} p\cdot V=7923\\\\ p=\frac{7923}{V} \end{array}


Skriv et svar til: Proportionalitetskonstant i trykt gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.