Matematik

Vinklen mellem to linjer

07. februar 2021 af matHTX2021 - Niveau: B-niveau

Se vedhæftninger. Har prøvet ALT. har bestemt følgende tangenter, 

l(x) = g'(4.5)*(x-4.5)+g(4.5) 

l(x)=0.4509848252*x + 3.774835469

Og har bestemt tangenten ved at lave en norm vektor fra centrum til p, og lavet følgende tangent 

m(x) = -6.124137931*x + 33.35862069

Jeg har prøvet at bestemme tan(a) for begge, men intet giver mening. Vinklen skal ifølge geogebr give 75. Help....  


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2021 af mathon

Intet vedhæftet.


Svar #2
07. februar 2021 af matHTX2021

#1

Intet vedhæftet.

Sådan!


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2021 af StoreNord

find l's og m's skæring med x-aksen. Så har du 3 punkter til en trekant.


Svar #4
07. februar 2021 af matHTX2021

#3

find l's og m's skæring med x-aksen. Så har du 3 punkter til en trekant.

Yep, men så fik jeg vinklen til 85*, er det rigtigt? geogebra siger 75.25...


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2021 af StoreNord

Nej.


Svar #6
07. februar 2021 af matHTX2021

Har fået det til 75.13, kan det passe? Havde lavet en indtaste fejl tidligere...


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2021 af StoreNord

Du kan finde g's hældning  som tan?¹(g'(4.5)) til 0,42 radianer, som du skal lave om til grader.
Og så kan du gøre det samme med m.
Og så kan du trække dem fra hinanden.


Svar #8
07. februar 2021 af matHTX2021

#7

Du kan finde g's hældning  som tan?¹(g'(4.5)) til 0,42 radianer, som du skal lave om til grader.
Og så kan du gøre det samme med m.
Og så kan du trække dem fra hinanden.

Nej, det er det jeg har prøvet - virker ikke, da vinklen så bliver for lille:)


Svar #9
07. februar 2021 af matHTX2021

#5

Nej.

Har fået det til 75.13, kan det passe? Havde lavet en indtaste fejl tidligere...

pls svar...


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. februar 2021 af StoreNord

#6
Ja, det skal nok passe, at du har lavet en tastefejl.    :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. februar 2021 af ringstedLC

#0: Tangenterne er rigtige og mangler bestemt ikke decimaler...

\begin{align*} \tan^{-1}\left (a_l\right )+\left |\tan^{-1}\left (a_m\right )\right |+v &= 180^{\circ} \\ v &= 180^{\circ}-\tan^{-1}\left (a_l\right )-\left |\tan^{-1}\left (a_m\right )\right | \\ v &= 75.04^{\circ} \end{align*}

Hældningsvinklen på m bliver den "udvendige" vinkel i trekanten, derfor den absolutte værdi.

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #12
07. februar 2021 af matHTX2021

Hvordan bestemmes b, altså c) så?


Svar #13
07. februar 2021 af matHTX2021

#10

#6
Ja, det skal nok passe, at du har lavet en tastefejl.    :-)

På hvad? Er 75.13* forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. februar 2021 af ringstedLC

#12: Det kan vi da ikke vide...

#13: Når du i #11 får at vide, at tangenternes ligninger er korrekte, så kunne du i det mindste bruge dem. Lidt omhyggelighed ville nok hjælpe.


Skriv et svar til: Vinklen mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.